3D моделиране. 3D принтиране

Да овладеем изкуството на естествения грим

Мъжете са категорични, че най – добрият грим е този, който не се вижда. Това не означава, че козметика не трябва да има. Важното е да овладеем изкуството на естествения грим,който пасва абсолютно на всички, като подчертава свежестта на младите и показва вкуса и чувството за мярка на по-възрастните дами. Тази илюзия на липсата на грим си е истинско изкуство. Важно е да се подготви кожата, да се набавят прах, моливи и сенки с кремообразна текстура. И някои видове четки, макар че често работим с пръсти, например нанасяйки гланц за устни. Най-сложно е правилно да се подберат цветовете, които не трява да променят, а леко да засилват натуралните оттенъци на вашата кожа, устни, вежди. Затова при избор тествайте грима не на опакото на ръката, а на местата, за които е предназначен.
Най - напред нанесете овлажнител върху чистата кожа, с който грима ще се слее. За по-тъмните зони на лицето – ноздрите, вътрешния ъгъл на очите, под очите, е необходим коректор за изсветляване на цвета.След това се нанася тоналния крем със защитни свойства. Ако имате мазна кожа е задължително да ползвате пудра на прах, която съдържа минимално количество пигмент поради своята текстура, премахва блясъка и прави устойчив грима.
Дамите с кафяви очи и тъмни мигли трябва да използват мек молив с цвят на какао. За да постигнете открит поглед, с потупващи движения нанесете върху горния клепач перлен нюанс на слонова кост. За по-светлите очи и мигли е подходящ грим в прасковено или в лилав нюанс. За да не изгубят своята изразителност очите, на горния клепач може  да се нанесат сенки с кафява основа. Естественият грим изключва обемните мигли. Допустим е един слой сиво-черна или кафява спирала, която може да не се нанася върху долните мигли.
При естествения грим трябва да се обърне специално внимание на веждите. Те трябва да са достатъчно дебели и добре поддържани. За да изглеждат добре, може да нанесете върху тях безцветен гел. За устните има две основни тенденции. Първата е да изберете цвят , близък до естествения, но по-интензивен, а втората – да се нанесат по-бледи тонове в  пастелно розово или телесен цвят, след което слагате малко гланц или балсам. Ако предпочитате матово червило, отдайте предпочитание на кремообразна текстура, която не изсушава устните. Прозрачният гланц все още е актуален.